Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
MamaNel a na kiedy masz termin to jesteśmy w "jednym wieku" w takim razie musze sie dowiedziec, za 2 tyg mam wizyte u położnej i najwyżej zrobic to prywatnie, podobnie jak TSH
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
lady_dosia,glukozy nie robia,ale jak zapytalam mojej fastlege,to nie bylo problemu. Moglam zrobic. Tyle,ze to bylo juz za pozno dla mnie. Wiec zapytaj o wszystko sama
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Ewelina, co do tranu to 2,5 ml czyli jedna mala lyzeczka. Jak Adas skonczy 6 miesiecy to 5ml, czyli duza lyzka Wiem,bo bylam dzisiaj w helsestasjon i dostalam tran od pielegniarki z instrukcja dawkowania. Ja jeszcze musze poczekac. Jak Jula skonczy 1 miesiac to zaczne dawac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
badaja zawartosc cukru z krwi, bynajmniej ja tak mialam, bo wyszlo z wynikow ze mam cukrzyce ciazowa i musialam sie ograniczac z cukrem itp.... na pewno nie mialam badania na glukoze poprzez wypicie kubelka tej glukozy...bynajmniej tutaj w NO, ale jak bylam w PL to poszlam prywatnie zrobic to badanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Aha,tylko,ze te lyzki to sobie nie rowne. Wiec najlepiej nalac do strzykawki a potem na lyzke. I wtedy dokladnie bedzie widac ile trzeba dawac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
dzięki Aga teraz to już wszystko wiem mój mały jedną małą łyżkę wypije ale niewiem czy przejdzie mu przez gardło potem ta duża łyżka ale będę próbować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
widzisz dobrze że mi powiedziałaś o tej strzykawce bo taka właśnie dostałam w tych darmowych paczkach i tak sie zastanawiałam do czego ona się przyda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
MamaNel jak jest potrzeba to robią badania czy wiekszą ilość USG do tego musi być wskazanie. A jeśli wszystko jest wporządku z mamą i dzieckiem to prowadzenie ciąży wygląda tak jak u Ciebie

lady_dosia jeśli masz jakiś problem lub gorsze wyniki badań to powiedz o tym fakcie lekarzowi lub położnej nikt Cię nie zostawi bez pomocy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Jula :)
(MamaNel)
Początkujący
lady dosia wg okresu mam 28.11

marta wlasnie chodzi o to ze nie jest tak calkiem ok bo przed ta ciaza 2 razy poronilam, raz mialam lyzeczkowanie, teraz mam zylaki sromu=nie hemoroidy tylko z przodu nie raz boli mnie az lzy mi leca, lekarka powiedziala ze oni nie maja nic na yo w norwegii a moj fastlege zapisal mi tylko w karcie ze wszystko ok, mialam czeste ataki kaszlu duszacego-to wraca kilka razy do roku tez powiedzial ze to nie problem, jak mu cos mowie to i tak mowi ze to normalne mialam ciaze monitorowana do 10 tyg teraz jestem w 26 i jeszcze troche przede mna, a lekarza zmienie i nie wiadomo czy nie trafie na takiego samego, tylko stres, a tam gdzie chce isc nie ma miejsca i tak wygladaja moje wizyty zachodze spyta jak sie czuje ja mu odpowiem ze zle a on i tak pisze ze dobrze, cisnienia mi nie mierzy a w karte wpisuje od 3 mscy te same, serduszk najpierw pisze w karcie potem mierzy i po wizycie juz mam dosyc norweskiego podejscia skad mam wiedziec czy wszystkio z Nel w porzadku jak do niej nie zagladaja a jak ja sie zle czuje to tez nikt nie wnika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Jula :)
(MamaNel)
Początkujący
aha dodam ze nie jestem zadna panikara nie latam codziennie po lekarzach tylko przy kontrolnych wizytach mowie jak cos jest nie tak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok